|
|
|
|
Hozzávalók: ( 1 személyre)
200-250 g mirelit zöldbab,
fokhagymakrém,
babérlevél,
zöldpaprika,
só,
piros magyaros ételízesítő,
petrezselyemzöldje,
2 dl tejföl,
néhány csepp ecet (10 %-os).
Elkészítés:
A zöldbabot enyhén sós vízbe, föltesszük főni, teszünk bele, 1 babérlevelet, borsónyi fokhagymakrémet, 1 szelet zöldpaprikát, 1 teáskanál piros magyaros éterízesítőt. Ha puhára főtt, elkészítjük a rántást. Kb. 1 evőkanálnyi margarint felolvasztunk, megdinsztelünk benne ½ fej (kis fej) vöröshagymát, beleteszünk 1 csapott evőkanál lisztet és világos rántást készítünk belőle, föleresztjük hideg vízzel és a megfőtt zöldbabra öntjük. Jól összeforraljuk, beletesszük a tejfölt, ha azzal is összeforrt néhány csepp ecettel ízesítjük. Megkóstoljuk, ha kell, utána sózunk.
Tálalható !
Tálalás:
Fasírozottal, fokhagymás sertéssülttel, stb. tálalható.
Jó étvágyat hozzá ! |
|
|
|
|
Hozzávalók: ( 1 személyre)
2-3 db kissé nagyobb burgonya,
fokhagymakrém,
babérlevél,
só,
piros magyaros ételízesítő,
füstölt ízű leveskocka,
kis fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
néhány csepp ecet (10 %-os).
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, összedaraboljuk (karikára, esetleg tetszőleges alakú, kb. azonos méretű darabokra). Teszünk bele 1 babérlevelet, kb. kisebb mogyorónyi fokhagymakrémet, kevés sót, 1 kávéskanál piros magyaros ételízesítőt, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, és föltesszük főni. Ha felforrt, ízesítésként tehetünk bele füstölt ízű leveskockát ( ¼ kockát). A burgonyát puhára főzzük.
Elkészítjük a rántást. Kb. 1 evőkanálnyi margarint felolvasztunk, megdinsztelünk benne ½ fej (kis fej) vöröshagymát, beleteszünk 1 csapott evőkanál lisztet és világos barna rántást készítünk belőle, föleresztjük hideg vízzel és a megfőtt burgonyára öntjük.
Jól összeforraljuk, beletesszük a tejfölt, ha azzal is összeforrt néhány csepp ecettel ízesítjük. Megkóstoljuk, ha kell, esetleg utána sózunk.
Ha füstölt ízű kockával is ízesítünk, a sózással óvatosan kell bánni, mert a kocka is sós!
Tálalható !
Tálalás:
Fasítozottal, sült kolbásszal, sertéssülttel, stb. tálalható.
Jó étvágyat hozzá !
|
|
|
|
|
Hozzávalók: ( 1 személyre)
4 dkg margarin (Rama),
4 dkg gríz (buzadara),
só,
6 dkg száraztészta (széles metélt).
Elkészítés:
A margarinon a grízt rózsaszínűre piritjuk, majd felöntjük kb 2 db vízzel, és folyamatos kevergetés közben elfőzzök belőlle a vizet. (Megfőzzök a grízt!)
A tésztát, a szokásos módon, sós vízben megfőzzük.
A kifőtt tésztát, leszűrjük és az elkészített grízhez keverjük.
Tálalás:
Almakompóttal a legfinomabb, de bármilyen kompóttal vagy befőttel tálalható.
Jó étvágyat hozzá !
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tálalás:
Jó étvágyat hozzá !
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tálalás:
Jó étvágyat hozzá !
|
|
|
|
|
|
|
<<< Vissza : Kedvenc receptjeim
<<< Vissza : Főoldal
<<< Vissza : Névmutató receptekhez
|
|
|
|
| |