|
|
|
|
Hozzávalók:
1 citrom,
60 dkg érett sárgabarack (esetleg konzerv),
1 dl fehérbor,
6 dkg fruktóz + 10 szem Süssina édesítőszer (vagy 15 dkg cukor),
1 nagyobb db fahéj,
2 dl főzőtejszín,
1 csomag vaníliás pudig,
1 csomag vaníliás cukor.
Díszítésnek: tejszínhab.
Elkészítés:
A citromot megmossuk, lehántunk róla 2 kisujjnyi héjat, a levét kinyomjuk és átszűrjük.
A sárgabarackot megmossuk, 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk (így könnyebb meghámozni). Meghámozzuk, kimagozzuk, azonnal megöntözzük a citrom leve felével (citromlé nélkül, nagyon gyorsan barnul a meghámozott sárgabarack) és a borral. A barackhoz adjuk az édesítőt (cukrot), a fahéjat, a citromhéjat, 1 csipetnyi sót és 7,5 dl vizet, majd a forrástól számított 5 percig főzzük.
Kidobjuk belőle a fahéjat és a citromhéjat, azután botmixerrel péppé turmixoljuk, majd felforraljuk.
Elkeverjük a főzőtejszínt és a pudingport, fokozatosan 1,5 dl hideg vízet keverünk hozzá, és hozzákeverjük a leveshez. Éppen csak sűrűsödésig forraljuk.
Tűzről levéve, hideg vízfürdőbe állítva az edényt, kihűtjük.
Lefedjük, legalább 3 órára hidegre (hűtőbe) tesszük.
Tálalás:
Felvert, édesített, vaniliás cukorral ízesített tejszínhabbal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá !
|
|
|
|
|
|
|
|
<<< Vissza : Kedvenc receptjeim
<<< Vissza : Főoldal
<<< Vissza : Névmutató receptekhez
|
|
|
|
| |