Hozzávalók:
60 dkg liszt,
30 dkg vaj (Rama),
20 dkg porcukor,
25 dkg darált dió,
1 csomag vaníliás cukor.
Elkészítés:
A lisztet a vajjal (Ramaval) összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval addig gyúrjuk, amíg össze nem áll.
Semmi mást nem szabad hozzá adni !!
Keményen meg kell "dolgozni" vele, de összeáll. Keksz tészta !
Dió formácskákban kell kisütni.
A tészta formácskák töltésénél vigyázni kell ! A krém betöltéséhez középen üreget kell hagyni.
Tetszés szerinti krémmel tölthető.
Töltelék:
Kávé krém
Hozzávalók:
1 csomag vaníliás pudingpor,
3 dl tej,
25 dkg Vaj vagy Rama margarin,
1 csomag vaníliás cukor,
20 dkg porcukor (helyettesíthatő édesítőszerrel),
ízlés szerint instant kávé örlemény.
Elkészítése:
A pudingport, a tejjel sűrűre főzzük. Kevergetve hűtjük, hogy ne csomósodjon meg.
25 dkg vajat (margarint) habosra keverjük, a cukorral (vagy édesítőszerrel), vaníliás cukorral .
A kíhűlt pudingot fokozatosan hozzá keverjük.
Majd, ízlés szerinti mennyiségben instant kávé őrleményt szitálunk hozzá. És alaposan összekeverjük . (Kóstolni kell !)
A kisült, diócskákat megtöltjük a krémmel, ill. a krémmel, kettesével összeragasztjuk.
A megtöltés után, kb. 1-2 nap alatt puhul meg !
Akkor fogyasztható.
Jó étvágyat hozzá !
|