Hozzávalók: ( 4 személy részére )
12 db közepes nagyságú burgonya
12 vékony szelet bacon szalonna
4-5 dl tejföl
25 dkg gomba
só
bors
vaj (margarin)
1 csokor petrezselyem zöldje
Elkészítés:
A burgonyákat héjában, sós vízben, félig megfőzzük.
(A főzési idő, a forrástól számított, kb 14-20 perc.)
Leszűrjük, mehámozzuk, kanálban hosszában bevagdossuk.
A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, margarinon, sóval, borssal ízesítve megpirítjuk.
A megpirított gombaszeleteket a bevagdosott burgony a közé rakjuk, majd a burgonyát körül tekerjük a szalonna szeletekkel. (Ha szökséges, megtűzzük fogvályóval vagy hústűvel.)
Kivajazott tepsi alján elterítünk 2 dl tejfölt, belehelyezzük az elkészített (gombával megtöltött) burgonyákat.
A maradék gombát, a maradék tejföllel összekeverjük és a burgonyák tetejére öntjük.
A tetejét megszórjuk vágott petrezselyemzölddel.
Előmelegített sűtőben (180-200 °C) , 40-45 percig sütjük.
Tálalás:
A sütőtepsiben tálaljuk !
Jó étvágyat hozzá !
|