|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma,
2-3 gerezd foghagyma,
kevés zsiradék (főzőmargarin, zsír, olaj - ki, mit szeret),
3-4 db egész tojás,
1 evőkanálnyi liszt (kb. 2 dkg),
1 dl tejföl,
1 evőkanál köménymag (szemes),
magyaros fűszerkeverék,
só,
pirosarany,
babérlevél,
néhány csepp ecet.
Elkészítés:
A zsiradékot felteszük egy fazékban melegedni. Amikor már sistereg, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, kb 1 evőkanálnyi köménymagot. A köménymagot kipattogtatjuk, a hagymát megfonnyasztjuk, szórunk rá egy kevés lisztet és világos rántást készítünk belőle. Föleresztjük kb 1 liter vizzel. fűszerezzük sóval, magyaros fűszerkeverékkel, babérlevéllel, apróra vágott fokhagymával, esetleg pár csepp pirosarannyal (aki szereti az erőset, ez lehet csípős).
Felforr, lassú tűzön főzzük kb. 10-15 percig, amíg a hagyma megfől benne.
Levesszük a tűzről és egy másik fazékba átszűrjük. A szűrőben maradt hagymát átpaszírozzuk.
Csészébe elkészítjük a tejfölt, az átszűrt levesből elveszünk annyit, hogy a tejfölt jól kikeverve, felhígítjuk vele.
Kóstolunk, és ha szükséges utána ízesítünk (sózunk).
Újra a tűzhelyre teszük a levest, ha felforrt, bele csurgatjuk a kissé megsózott felvert tojásokat.
Amikor újra forrni kezd, a tojás megfőtt, az előre elkészített tejföllel behabarjuk. Néhány csepp ecettel ízesítjük.
Tálalható !
Jó étvágyat hozzá !
|
|
|
|
|
|
|
<<< Vissza : Kedvenc receptjeim
<<< Vissza : Főoldal
<<< Vissza : Névmutató receptekhez
|
|
|
|
| |