Menü
     
Calendar
2025. Október
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
     
KÉZIMUNKÁIM
     

Névmutató a receptekhez

     
Babaváros
     
A Lányom rajzai

Rajz, kézimunka és egyéb érdekességek

     

Sárgabarack krémleves

     
Extrák
     
Számláló
Indulás: 2009-07-24
     

 

Meterológia

 www.eumet.hu

 

     

Legutóbbi frissítés
2024. április 18.

 

     
 
Receptek Karácsonyra

 Zserbó

 


 

A zserbó, ahogyan azt anno Édesanyám készítette.

A mennyiség, kb 20-25 * 30-35 cm nagyságú tepsihez ideállis.
Gáztepsihez célszerű dupla adaggal készíteni.

 

Hozzávalók:    

A tésztához:

20 dkg vaj, 
35 dkg liszt,
1,5 dkg élesztő,
egy késhegynyi szódabikarbóna,
3 evőkanál porcukor,
2 tojás sárgája,
1 egész tojás,
kevés tejfől az összeállításhoz, ha szükséges.  

A töltelékhez:

15 dkg darált dió,
15 dkg kristálycukor,
baracklekvár.

A díszítéshez:

10 dkg tortabevonó.
 

Elkészítés: 

A hozzávalókból öszeállítjuk a tésztát, majd négy részre osztjuk.

Az első adagot kinyujtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A tésztát megkenjük baracklekvárral, majd rászórjuk,
a kristálycukorral összekevert dió 1/3  részét.
Ráborítjuk a következő tésztaréteget és úgyanúgy járunk el vele mint az előzővel. Majd ugyanúgy folytatjuk tuvább.

Ha, minden réteg a tepsiben van, előmelegített sütőban, lassú tüzön megsütjük.

Ha kisült, még melegen a tetejére tortabevonót teszünk.

 

Tálalás:

A teljes kihülés után szeletelhető.

A csokibevonó miatt célszerű melegített késsel szeletelni.

 

 

 

Jó étvágyat hozzá !

 

 Zserbó
         (cukor nélkül)

 

 


A zserbó, ahogyan az Édesanyám receptjét az évek során átalakítottam.

A mennyiség, kb 20-25 * 30-35 cm nagyságú tepsihez ideállis.
Gáztepsihez célszerű dupla adaggal készíteni.

Hozzávalók:  

 

A tésztához:

20 dkg vaj,  
35 dkg liszt,
1,5 dkg élesztő,
egy késhegynyi szódabikarbóna,
másfél evőkanál fruktóz,
2 tojás sárgája,
1 egész tojás,
kevés tejfől az összeállításhoz, ha szükséges.  

A töltelékhez:

15 dkg darált dió,
10 dkg Fruktóz,
baracklekvár (mely szintén fruktózzal készült).

A díszítéshez:

10 dkg tortabevonó.

 

Elkészítés: 

A hozzávalókból öszeállítjuk a tésztát, majd négy részre osztjuk.

Az első adagot kinyujtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A tésztát megkenjük baracklekvárral, majd rászórjuk,
a fruktózzal összekevert dió 1/3  részét.
Ráborítjuk a következő tésztaréteget és úgyanúgy járunk el vele mint az előzővel. Majd ugyanúgy folytatjuk tuvább.

Ha, minden réteg a tepsiben van, előmelegített sütőban, lassú tüzön megsütjük.

Ha kisült, még melegen a tetejére tortabevonót teszünk.

 

Tálalás: 

 

A teljes kihülés után szeletelhető.

A csokibevonó miatt célszerű melegített késsel szeletelni.

 

 

Jó étvágyat hozzá !

 

 

 

<<<  Vissza : Kedvenc recptjeim
<<<  Vissza:  Főoldal
<<<  Vissza:  Karácsonyi aprósütemények

 

 

 
 
 

 

     

Velaris, a második otthonom Fanfictionból új rész került fel    *****    NSYNC - Ha nosztalgiáznál, vagy érdekel,mi történik most a ByeByeBye elõadóival, akkor nézz be - NSYNC    *****    Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.