|
|
|
|
A zserbó, ahogyan azt anno Édesanyám készítette.
A mennyiség, kb 20-25 * 30-35 cm nagyságú tepsihez ideállis.
Gáztepsihez célszerű dupla adaggal készíteni.
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg vaj,
35 dkg liszt,
1,5 dkg élesztő,
egy késhegynyi szódabikarbóna,
3 evőkanál porcukor,
2 tojás sárgája,
1 egész tojás,
kevés tejfől az összeállításhoz, ha szükséges.
A töltelékhez:
15 dkg darált dió,
15 dkg kristálycukor,
baracklekvár.
A díszítéshez:
10 dkg tortabevonó.
Elkészítés:
A hozzávalókból öszeállítjuk a tésztát, majd négy részre osztjuk.
Az első adagot kinyujtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A tésztát megkenjük baracklekvárral, majd rászórjuk,
a kristálycukorral összekevert dió 1/3 részét.
Ráborítjuk a következő tésztaréteget és úgyanúgy járunk el vele mint az előzővel. Majd ugyanúgy folytatjuk tuvább.
Ha, minden réteg a tepsiben van, előmelegített sütőban, lassú tüzön megsütjük.
Ha kisült, még melegen a tetejére tortabevonót teszünk.
Tálalás:
A teljes kihülés után szeletelhető.
A csokibevonó miatt célszerű melegített késsel szeletelni.
Jó étvágyat hozzá !
|
|
|
|
|
|
A zserbó, ahogyan az Édesanyám receptjét az évek során átalakítottam.
A mennyiség, kb 20-25 * 30-35 cm nagyságú tepsihez ideállis.
Gáztepsihez célszerű dupla adaggal készíteni.
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg vaj,
35 dkg liszt,
1,5 dkg élesztő,
egy késhegynyi szódabikarbóna,
másfél evőkanál fruktóz,
2 tojás sárgája,
1 egész tojás,
kevés tejfől az összeállításhoz, ha szükséges.
A töltelékhez:
15 dkg darált dió,
10 dkg Fruktóz,
baracklekvár (mely szintén fruktózzal készült).
A díszítéshez:
10 dkg tortabevonó.
Elkészítés:
A hozzávalókból öszeállítjuk a tésztát, majd négy részre osztjuk.
Az első adagot kinyujtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A tésztát megkenjük baracklekvárral, majd rászórjuk,
a fruktózzal összekevert dió 1/3 részét.
Ráborítjuk a következő tésztaréteget és úgyanúgy járunk el vele mint az előzővel. Majd ugyanúgy folytatjuk tuvább.
Ha, minden réteg a tepsiben van, előmelegített sütőban, lassú tüzön megsütjük.
Ha kisült, még melegen a tetejére tortabevonót teszünk.
Tálalás:
A teljes kihülés után szeletelhető.
A csokibevonó miatt célszerű melegített késsel szeletelni.
Jó étvágyat hozzá !
|
|
|
|
|
|
<<< Vissza : Kedvenc recptjeim
<<< Vissza: Főoldal
<<< Vissza: Karácsonyi aprósütemények
|
|
|
|
| |