|
|
|
|
Hozzávalók:
1 tasak MAGGI Tepsis húsos burgonyaalap,
1 db MAGGI Pörkölt szaft kocka,
10 dkg füstölt sajt,
25 dkg csiperke gomba,
4 db tojás,
2 dl tejföl,
2 dl tej,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 teáskanál fűszepaprika,
0,5 dl étolaj (vagy ennel megfelelő mennyiségű főzőmargarin),
6 db szikkadt kifli,
2 dl víz,
margarin (az egény kikenéséhez),
ízlés szerint só, fehérbors.
Elkészítés:
A kifliket karikára szeleteljük, a tojásokat keményre főzzük, a sajtot lereszeljük.
A finomra vágott hagymát, kevés olajon (vagy főzőmargarinon) megfonnyasztjuk, rádobjuk a megtisztított és apróra vágott gombát. Megszórjuk pirospaprikával, borssal, és egy MAGGI Pörkölt szaft kockát adunk hozzá, kevés vizzel, fedő alatt puhára pároljuk.
Elkészítjük a MAGGI Tepsis húsos alapot, 2 dl tejföllel, 2 dl tejjel, és 2 dl vízzel simára keverjük.
Egy margarinnal kikent tűzálló tálba terítjük a felkarikázott kifli felét, ráterítjük a gombaragut, befedjük a karikára vágott tojással, majd rárakjuk a kifli karikák másik felét, majd bevonjuk az elkészített MAGGI Tepsis húsos burgonya alappal.
A tetejét megszórjuk reszelt füstölt sajttal.
Előmelegített fütőben, kb. 15 perc alatt szép piros-ropogósra sütjük.
Nagyon kiadós, laktató fogás !
Jó étvágyat hozzá !
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tálalás:
Jó étvágyat hozzá !
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: (4 személy részére )
50 dkg zöldbab,
koktélfasírozott,
kb 1/2 liter tejföl,
20-25 dkg reszelhető sajt,
húsos szalonna (bacon),
Rama az edény kikenéséhez.
Elkészítés:
A zöldbabot enyhén sós vízben megfözzük, leszűrjük.
A koktélfasírozott kisütjük, papírtörlőn leitatjuk a zsiradékot róla.
[ kb annyi kell belőle amit a jénai edény alján egyenletes rétegben el tudunk osztani] Lehet félkész, vagy otthon is elkészíthető.
A zöldbabot két részre osztjuk. Az egyik felét beletesszük a kivajazott jénai edény aljára. Meglocsoljuk tejföllel, durva reszelőn (pl. káposzta reszelő) ráreszeljük a sajt kb 3/4 részét. Elosztjuk rajta a koktélfasírozottat. Rátesszük a zöldbab maradékát. Áthúzzuk a tetejét tejföllel, majd betakarjuk vékonyra szeletet húsos szalonnával.
Előmelegített, közepesen meleg sütőbe tesszük.
Amikor már majdnem készre sült, kivesszük és ráreszeljük a maradék sajtot a tetejére (finom reszelővel). Visszatesszük a sütőbe, és rápiritjuk a sajtot.
Amikor szép pirosra sült, ráolvadt a sajt, tálalható.
Jó étvágyat hozzá !
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tálalás:
Jó étvágyat hozzá !
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tálalás:
Jó étvágyat hozzá !
|
|
|
|
|
|
|
<<< Vissza : Kedvenc receptjeim
<<< Vissza : Főoldal
<<< Vissza : Névmutató receptekhez
|
|
|
|
| |