Hozzávalók:
20 dkg szélesmetélt, só, olaj a főzővizébe.
A raguhoz:
húsos szalonna,
füstölt kolbász,
vöröshagyma,
fokhagyma,
zöldpaprika,
paradicsom,
só, bors, fűszerpaprika.
A tálaláshoz:
füstöltsajt,
díszítésként, zöldpaprika karikák
Elkészítés:
A szélesmetéltet, sós, olajos vízben kifőzzük.
A húsos szalonnát feldaraboljuk, és kisütjük, majd csíkokra vágott füstöltkolbászt teszünk bele. Kicsit átsütjük, majd jöhet a többi hozzávaló, amit előre elkészítettünk. Tehát, beletesszük a csíkokra vágott vöröshagymát, a csikokra vágott zöldpaprikát, és a felszeletelt fokhagymát.
Borsozzuk, fűszerpaprikát szórunk rá.
Majd, nyúzott, darabolt friss paradicsomot, vagy darabolt konzerv paradicsomot teszünk bele.
Kevés vizet öntönk rá, és jól összefőzzük.
A kész raguba forrgatjuk bele a kifőtt tésztát.
Jól átforgattjuk.
Tálalás:
Reszelt füstölt sajtot szórunk a tetejére.
Friss, zöldpaprika karikákkal díszítjük.
Jó étvágyat hozzá !
|