|
|
|
|
Hozzávalók: ( 4 személy részére )
8 nagy burgonya (kb. 60 dkg.)
5 dkg vaj (margarin)
25 dkg juhtúró
zeller zöldje
2 cikk foghagyma
bors
2 tojás sárgája
10 dkg paradicsom
5 dkg parmezán sajt
só
Elkészítés:
A burgonyákat megmossuk, sós vízben félig megfőzzük, meghámozzuk.
Hosszában kettévágjuk, közepét kivájjuk.
A kivájt közepű félburgonyákat vajjal kikent tepsibe tesszük.
A burgónyából kivájt részt, apróra vágjuk.
A juhtúrót finomra vágott zellerzölddel, zúzott foghagymával, nyers tojássárgájával, és a burgonyadarabkákkal összekeverjük, törötborssal ízesítjük. Majd a fél burgonyákba töltjük.
A tetejére egy-egy szelet hámozott paradicsomot teszünk, és meghintjük a reszelt sajttal.
Forró sütőben ( 160-200 °C) , 15-20 perc alatt megsütjök.
Tálalás:
A sütőtepsiben tálaljuk !
Jó étvágyat hozzá !
|
|
|
|
|
|
|
<<< Vissza : Kedvenc receptjeim
<<< Vissza: Főoldal
|
|
|
|
| |