|
|
|
|
Hozzávalók:
1.) 15 dkg csirkemáj
2.) 1 evőkanál zsír
3.) 1,5 evőkanál víz
4.) 2 evőkanál zsemlemorzsa
5.) 1 db tojás
6.) késhegynyi só
7.) késhegynyi törtött bors
8.) kis fej vöröshagyma, nagyon apróra vágva
9.) kevés petrezselyemzöldje (ha szárított, kb. 1 evőkanálnyi)
10.) liszt, amennyit felvesz (kb. 10 dkg.)
Elkészítés:
A májat elkaparjuk.
Az egyéb hozzávalókkal együtt (a liszt kivételével) egy tálkába tesszük, alaposan összekeverjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk.
Lobogó forró levesbe, jó apróra szaggatjuk.
Tálalás:
A májgaluska, alkalmas levesbetétként zöldséglevesbe, ragulevesbe, sőt nagyon finom húslevesbe is.
Jó étvágyat hozzá !
1. kép ~ Összekészítve az alapanyagok.
2. kép ~ A kikevert májgaluska.
3. kép ~ A levesbe befőzött májgaluska tálalva.
|
|
|
|
<<< Vissza : Kedvenc receptjeim
<<< Vissza : Főoldal
<<< Vissza : Névmutató receptekhez
|
|
|
Hozzávalók:
1.) 1 db tojás,
2.) csipetnyi só,
3.) 1 evőkanál zsír,
4.) 1,5 evőkanál víz
5.) annyi búzadara, hogy lágy tésztát kapjunk ( a dara fele helyett tehetünk bele lisztet is)
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálkában jól elkeverjük.
Lobogó forró levesbe, a levesbe mártott kanállal szaggatjuk.
A főzéséhez kicsit hosszab időre van szükség !
A levesből kivett galuska kettévágásával próbát kell csinálni, hogy megfőtt-e !
Tálalás:
Elsősorban ragulevesek levesbetétjeként kiváló, de zsöltséglevesbe is készíthető.
Jó étvágyat hozzá !
|
|
|
|
<<< Vissza : Kedvenc receptjeim
<<< Vissza : Főoldal
<<< Vissza : Névmutató receptekhez
|
|
|
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tálalás:
Jó étvágyat hozzá !
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tálalás:
Jó étvágyat hozzá !
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tálalás:
Jó étvágyat hozzá !
|
|
|
|
|
|
|
<<< Vissza : Kedvenc receptjeim
<<< Vissza : Főoldal
<<< Vissza : Névmutató receptekhez
|
|
|
|
| |