Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg darált háztartási keksz,
15 dkg darált dió,
6 dkg fruktóz,
1 csomag vaniliáscukor,
5 dkg instant kakaó {Nesquik}
1 dl Sütőlikőr {Sütőrum}
1 - 2 dl tej.
A töltelékhez:
15 dkg vaj,
1 dl Sütőlikőr {Sütőrum},
20 dkg darált dió,
1 csomag vaníliáscukor,
2 dkg fruktóz,
1 tojás sárgája.
Legyöpögtetett meggybefőtt, vagy meggykompót szemek.
Mazsola, vagy aszalt vörösáfonya.
Linzer jellegyű kerek kekszek {lehet mézes keksz, azzal finomabb}.
Elkészítés:
Elkészítjük a tésztát :
A tészta hozzávalóiból, jól formázható masszát gyúrunk.
Forma segítségével pirami alakokat vagy méhkas formákat készítünk.
Aformázás közben figyelve arra, hogy üreg legyen a közepében (abba kerül majd a töltelék), és lehetőleg egyenletes falvastagsága legyen.
A kész formákat félretesszük.
Elkészítjük a tölteléket:
Habosra keverjük a vajat, a fruktózzal és vaníliáscukorral,belekeverjük a tojás sárgáját, majd a többi hozzávalókat is.
Lehetőleg gömbölyűkést haszálva, kezdjük tölteni. Kevés krém, majd beletesszünk 1 vagy 1/2 meggyszemet és az aszalt gyümölcsöt, majd tele töltjük a krémmel. Picit több legyen a krém, mint az üreg, hogy jól ráragasztható legyen a keksz. Az lesz a "talpa" a süteménynek.
Tálalás:
A készt süteményt hideg helyre tesszük.
Legalább másnapig, összeérik a kekszes tészta, ill. puhúl a talpa is.
Jó étvágyat hozzá !
|