|
|
|
|
Hozzávalók:
30-35 dkg zöldborsó,
1-3 gerezd fokhagyma,
7 dl húsleves alaplé (leveskockából is készíthető),
vaj,
2 dl főzőtejszín,
őröltbors, szerecsendió.
Elkészítés:
Kevés vajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát.
Hozzátesszük a zöldborsót, és kevés vizet.
Pároljuk, kb. 20-25 percig.
Hozzáöntjük a húsleves alaplét, majd a borsót puhára főzzük.
Ha, a borsó puha, össszeturmixoljuk.
(Könnyebb turmixolni, ha a levének egy részét leöntjük, félretesszük, majd a kész péphez visszaöntjük.)
Őröltborssal, kevés szerecsendió reszelékkel ízesítjük.
Visszatesszük a tűzhelyre, hozzákeverjük a főzőtejszínt.
Összeforraljuk.
Levesgyönggyel, vagy puffasztott kölesgolyóval tálalhatjuk.
Jó étvágyat hozzá !
|
|
|
|
|
|
<<< Vissza : Kedvenc receptjeim
<<< Vissza : Főoldal
<<< Vissza : Névmutató receptekhez
|
|
|
|
| |